Arvid Nordqvist Nero - bra ton men aska i eftersmaken.

Arvid Nordqvist Nero – bra ton men aska i eftersmaken.

En av de mer intressanta produktlanseringarna i år är Arvid Nordqvist Nero. Väl genomarbetad med en rosttid på ca 17 min så borde aromerna blomma ut i espressoblandningen.

Med en nypolerad kaffepanna så är vi redo att testa av en kopp innan vi börjar förbereda middagen. Aromen är fin och mjuk när vi öppnar förpackningen. Om det aromer av instick av mandel, kakao och mörk choklad låter vi förbli osagt…men Arvid Nordqvist Nero ger en behaglig arom och det är ett bra tecken.

Arvid Nordqvist Nero – texturer på bönor

Texturer från själva rostningen är lite si sådär tyvärr. En hel del av den samplen vi har lagt upp på bordet är jämt rostat men sedan finns en hel del med ojämn rostning. Smakarna på det ojämna rostade bönorna så får man upp en hel del syrlighet och asksmak vilket inte bådar så gott när vi ska testa det färdiga resultatet. De starkast rostade bönorna har en riktigt lång eftersmak av aska.

Sammanfattning
Stark och fyllig smak som utlovat och smaken har bra karaktär. Arvid Nordqvist Nero har dock en brist och det är vad vi befarade innan. Smak av askan från det överrostade bönorna. Får att ni ska förstå så prova att rosta en smörgås till bränt tillstånd och sedan ta en tugga, håll kvar tuggan i munnen ett tag så fårstår ni 😉

Det här är ingen trevlig eftersmak och kan absolut förstöra en hel middag. Kaffestunden efter maten är en av de absolut viktigaste delarna för en lyckad middag. Avsluta en middag med aska i munnen är ingen som vill göra. Arvid Nordqvist Nero är nog i botten ett riktigt bra kaffe men man bör kolla upp processen noggrant och höja jämnheten i rostningskvalitén för Nero.

Arom
6.9
Syra/struktur
6
Kropp
5.9
Smak
4.9
Eftersmak
4.8
Läsarbetyg0 Betygsätt
0
Det vi gillade
Fin och mjuk arom
Kunde varit bättre
Tyvärr så blir det för bränd och smak av aska i munnen
Ojämnt rostade bönor
5.7