BourBon Jungle från Johan & Nyström

BourBon Jungle från Johan & Nyström

BourBon Jungle är ett intressant kaffe med lite annorlunda doft och smak. Passar kanske de som har lite erfarenhet och tycker att rökighet ger bra karaktär åt kaffe.

Bourbon Jungle för den äventyrslyste

Det finns inte så mycket information om BourBon Jungle på Johan & Nyströms  hemsida men de har en sak rätt och att kaffet har en särpräglad smak. Kaffet doftar gott och rökigt men det kniper sig lite i magen om hurvida en sådan kombination kommer gå hem hos testgruppen eller inte återstår att se. BourBon Jungle är en mörkrost så den borde vara lätt att brygga i en press eller via filter men oj det var den inte. Tycker även att det är synd att det inte står hur många gram som just det här karakteristiska kaffet borde ha för att komma till sin fulla rätt. Nej pga av just den särprglade rökiga smaken så var det svårt att brygga eftersom vi ville inte att det skulle bli för mycket starka smaker som tog över showen. Men efter några gånger så lyckades vi hitta en ok balans.

Vad passar kaffet till?

Ja det här var även det en svår nöt att knäcka men vi tror att det skulle passa sig bra vid en rustik middag där man vill toppa av med ett speciellt kaffe och lite konjak. Det totala omdömet är att det är svårdrucket som kaffe pga av sin rökiga karaktär men riktigt roligt att få ha provat och det gäller att bara förstå var det passar in. Så vi rekommenderar de som vill prova något extra i kaffeväg att köpa BourBon Jungle!

Sammanfattning
och att kaffet har en särpräglad smak. Kaffet doftar gott och rökigt men det kniper sig lite i magen om hurvida en sådan kombination kommer gå hem hos testgruppen eller inte återstår att se. BourBon Jungle är en mörkrost så den borde vara lätt att brygga i en press eller via filter men oj det var den inte. Tycker även att det är synd att det inte står hur många gram som just det här karakteristiska kaffet borde ha för att komma till sin fulla rätt. Nej pga av just den särprglade rökiga smaken så var det svårt att brygga eftersom vi ville inte att det skulle bli för mycket starka smaker som tog över showen. Men efter några gånger så lyckades vi hitta en ok balans.
Arom
8
Syra/struktur
8.8
Kropp
7.6
Smak
7.6
Eftersmak
7.4
Läsarbetyg1 Rösta
9.7
Det positiva
Kunde varit bättre
7.9