Wilfa Black Svart Presisjon en av de bättre kaffebryggarna

Wilfa Black Svart Presisjon en av de bättre kaffebryggarna är inte bara en superläcker designad kaffebryggare utan en kaffebryggare i världsklass! Den har även fått en rad utmärkelser. Vi anser att den är en av de bättre kaffebryggarna på marknaden.

Wilfa är ett Norskt bolag som för några års sedan började fokusera stort på kaffesegmentet. Wilfa Black Svart Presisjon

Wilfa har jobbat hårt med att ta fram den här kaffebryggaren, det har blivit många prototyper innan de var helt nöjda och de samlade givetvis in experters kvalitetstestning innan de släppte produkten på marknaden. I fokus stod givetvis enkelhet eftersom det är hemanvändaren som är marknaden.

Tekniskt om Svart Presisjon

En av de bättre designade funktionerna är vattenbehållare på kaffebryggaren. Den är rund och man kan enkelt ta bort den för att fylla på vatten. Jaha tänker ni…men det är i fakto inte många kaffebryggare man kan göra det på utan man måste använda kaffebehållaren, fylla på vatten i den och sedan hälla ned i en vattenbehållare som sitter fast på bryggaren, Resultatet kan vara en hel del spill som man måste torka upp. En annan fördel med en vattenbehållare som man lätt kan ta loss är ur rengörningsperspektiv.

Vattenbehållaren har en enkel överblick för hur många gram kaffe det går åt på antal delar vatten. Just att man använde gram är suveränt! Det ger en exakthet som är bättre än när man ska köra ”skopor”

Pumpen i Wilfa black är också underbar, den pumpar ut allt vatten ur systemet så slipper man den där metalliska eftersmaken pga av vatten som har stannat i kaffebryggarens system. Givetvis är det aldrig fel att även på Wilfa Black köra rent system med vatten innan man brygger, speciellt om bryggaren inte går regelbundet.

Viktigt med rätt temperatur

Temperaturen i Wilfa Black är mellan 92-96 grader och har ingen manuell temperaturkontroll. Det är lite synd men eftersom kaffebryggaren är för hemmaanvändarna så förstår vi att det ska vara enkelt. Dock är den inbyggda temperaturkontrollen både snabb och exakt. Vid kaffefilterhållare så får man med ett lock som ska hjälpa till att få en jämnare temperatur när väl vattnet hamnar i kaffefiltret. Gillar man lite lägre temperatur när man brygger sitt kaffe så tar man bara bort det.

Design and feel

Den är vacker ingen tvekan om saken! Mjuka fina former med minimalistisk touch. Oftast brukar Finland vara världsklass på det här men Norska Wilfa visar på vilja att ta mer marknadsandelar med grym design.

Andra funktioner på Wilfa Black Svart Presisjon

Uppe på Wilfa Black Svart Presisjon så finns vid kaffefilterbehållaren en funktion som är briljant (alla bryggare borde ha det som standard). En genomrinningskontroll som man kan ändra manuellt. Olika mängd kaffe behöver olika genomrinningshastigheter pga hur vår gravitation fungerar 🙂 Större mängd kaffe så behöver man snabbare genomrinning om man har samma malnivå på kaffet.

Ett annat tips med den här funktionen är att man kan slå av den helt. Så precis när bryggningen är klar så slår man av den och man slipper det där spillet ner på värmeplattan.
Slutsats

Är ni efter en av de bättre kaffebryggarna på marknaden så kan vi starkt rekommendera Wilfa Black Svart Presisjon. Enkelheten, möjligheterna och resultatet är väl genomtänkt.