focus photography of coffee artwork

Kan avokadokaffe bli nästa stora hälsotrend?

Det är ingen hemlighet att kaffe är bäst på morgonen, men som alla som äter en fettrik kost kan berätta för dig finns det en tydlig skillnad mellan att dricka kaffe till frukost och att dricka kaffe till frukost. Massor av människor har troligen njutit av en kopp kaffe tillsammans med lite avokado toast, men när det gäller avokado och kaffe finns det ett unikt och hälsosamt sätt att få det bästa av båda världarna.

Även om kaffe och avokado kan låta som osannolika sängkamrater, har indonesier fört dem samman för att göra jus alpukat, en rik och krämig avokado-kaffe-shake som är populär i delar av Sydostasien. Den söta godiset kan vara ett utsökt sätt att få sin morgonkaffefix, men det är inte direkt ett bra val för den som letar efter hälsosammare alternativ. Med lite innovation kan den indonesiska drycken dock förvandlas till en hälsosam måltidsersättning som liknar Bulletproof Coffee, den trendiga dryck som uppfunnits av entreprenören och livsstilsgurun David Asprey.

sliced avocado fruit on brown wooden table

Aspreys Bulletproof Diet kräver mycket fett, få kolhydrater och måttligt protein, och Bulletproof Coffee är ett varumärkesskyddat recept på smörkaffe som inspirerats av yaksmörte som Asprey fick ta del av under en vandring i Tibet. Bulletproof Coffee väljer fetter i form av medelkedjiga triglycerider, som de som finns i MCT-olja och osaltat smör från gräsbetade kor.

Även om många förespråkare hävdar att Bulletproof kaffe skärper den mentala klarheten och uppmuntrar till viktnedgång, är det inte alla hälsovårdare som håller med. Aspreys varumärkesskyddade recept för Bulletproof Coffee kan lägga till mellan 250 och 500 kalorier till en kopp svart kaffe, som annars skulle klockan in på cirka två kalorier totalt. Den Chicagobaserade dietisten Amanda Baker Lemein berättade för Byrdie i juli att flytande kalorier tenderar att inte tillfredsställa människor lika mycket som fast föda, och Bulletproof Coffee har dessutom en hög halt av mättat fett. ”Vi vill begränsa vårt intag av mättat fett och fokusera mer på omättade fetter”, sade Lemein.

clear drinking glass with coffee on top of white table

Avokadokaffe

Populariteten av Bulletproof Coffee har gjort mycket för att normalisera idén om kaffe som måltidsersättning i fettrika dieter, men avokadokaffe kan vara ett hälsosammare alternativ. Avokado är en näringsrik frukt som innehåller hälsosamma fetter och fibrer samt otaliga vitaminer och mineraler. De har ett högt innehåll av hälsosamma fetter, inklusive långkedjiga triglycerider, som hjälper dig att känna dig mätt under längre perioder. Vi sammanställde ett enkelt avokado-kaffe-recept för alla som är intresserade av att utforska de potentiella hälsofördelarna med att para ihop det gröna med bönan.

Använd en liten Hass-avokado i stället för smöret som efterfrågas i Aspreys och andra recept på smörkaffe. Tillsätt också någon form av MCT- eller kokosolja. Medan den förstnämnda är mer koncentrerad och absorberas i systemet mer effektivt för att aktivera ämnesomsättningen, är kokosolja ett bra naturligt alternativ som innehåller naturligt förekommande MCT:er. Eftersom det här receptet i allmänhet är för en lågkolhydratkost är socker inte ett bra alternativ för att förstärka smaken, men andra tillsatser kan ta drycken till en annan nivå av njutning. Att glasera ditt avokadokaffe eller lägga till mynta, stevia eller kokosmjölk är alla bra sätt att förbättra drycken.