Las Delicias Espresso från Åre kafferosteri
Las Delicias Espresso från Åre kafferosteri

Las Delicias Espresso från Åre kafferosteri

Åre kafferosteri har gjort det igen, här är en espressoblandning som tänder till smaklökarna på alla cylindrar. En underbar kaffeblandning med små finesser som ni inte får missa att prova.

Om man skulle introducera Åre kafferosteri får någon så skulle det vara med två ord. Personligt och verkliga experter (kanske var några fler ord än två…). Här är det mycket hjärta till kaffe som upplevelse.espresso-are-rosteri

En av våra experter åkte upp till Åre kafferosteri och fick det där personliga mötet där man berättar om blandningen och t.o.m skriver en handskriven lapp med kaffeprocessförhållande. Det är service på högsta nivå, allt för att man ska kunna njuta av produkten på högsta nivå.

are-rosteri

Aromen för Las Delicias – säger bara wow

Den är underbar, lite söt men distinktiv. Den fyller näsborrarna med välbehag. Vi som testade höll alla med om att det här var toppbetyg. När vi malde bönorna så blev det givetvis än märkbart på hur gott det här kaffet måste vara.

Rostjämnhet och grad

Fint och jämt med en liten krust är vår sammanfattning. Det är en fröjd för ögat att se hur man lyckas skapa en sån hög kvalité i sin rostningsprocess.

Espresso som smakar som Espresso ska…smaka

Det var bra med lappen med förhållanden annars skulle vi inte kunna maximera smakerna från Espressoblandningen. Den är söt, märkbart söt och det är inte ofta man får den typen av smak från en Espresso. Givetvis skapade det lite delade uppfattningar (bara positiva) och vi kom överens om att det är är unikt. När man smakar något speciellt eller unikt som är positivt så vill man botanisera mer i smakerna. Vilken typ av efterätter/mat skulle den här passa till. Är det en frukostespresso eller en lunchespresso. Går att nörda in sig in i det längsta. Las Delicias med rötter i El Salvador är något vi kan rekommendera alla att prova.

Vi kan bara gratulera Åre kafferosteri för att göra en högklassisk kaffeprodukt som vi hoppas kommer spridas i hela Sverige.

Sammanfattning
Arom
9.3
Syra/struktur
9.1
Kropp
9.5
Smak
9.7
Eftersmak
9.6
Läsarbetyg0 Betygsätt
0
Det vi gillade
Det här vill man längta till nästa kopp att få dricka
Fina nyanser och extremt välbalanserat
Riktigt fint med en handskriven lapp, kanske skulle haft det på paketet?
Kunde varit bättre
Smakar det så kostar det 🙂
Se till att ni har rengjort alla redskap innan, det är en känslig blandning
9.4