Varför är kaffesump så användbart?

Varför är kaffesump så användbart?

Ett verkligt underverk

Kaffesump ska inte slängas, eftersom den kan användas på många olika sätt. Kaffesump är faktiskt ett riktigt underbart och det är definitivt mer värdefullt än att slänga det i soporna. Den kan återvinnas på olika sätt. Jag föreslår att du inte slösar bort det i fortsättningen. Kaffesump fungerar faktiskt mycket bra i trädgården: om du sprider ut den bland växterna kommer den att skydda dem från myror, sniglar och sniglar. Om vi dessutom blandar det med apelsinskal finns det en god chans att inte heller katterna skadar växtligheten.

Uppfriskande med kaffesump

Kaffesump är också lämplig som stärkande för växter. Om vi planerar att plantera hortensia, rosor, azalea eller andra örter som kräver sura jordar bör vi inte försumma kaffesump som konstgödsel, eftersom den berikar jorden med kväve och kalium. Allt du behöver göra är att blanda det med gräsklipp, trädblad eller halm och ge näring åt växternas rötter.

Varför är kaffesump så användbart?

Kompost som kaffesump

Om du inte behöver kaffesump för tillfället kan den i så fall bli användbar senare. Strö det bara på komposten, det kommer att blandas upp väl för att komponera en kvalitativ, näringstät råvara och du kan använda den som svartjord. Morotsälskare kommer att bli glada om de lägger kaffesump i jorden innan de planterar grönsakerna, eftersom de kommer att växa större. Och det kommer också att hålla de nämnda felgörarna borta innan de äter upp alla våra favoriter.

Rengöringsmedel

En annan fördel som bör nämnas är kaffegrusets anpassningsförmåga som rengöringsmedel. Om vi lägger det på en städmopp kommer kaffegruset att ta bort skrap som fastnat på disken, samtidigt som det inte kommer att vara hårt mot materialet och diskens yta utan att lämna några repor.

Kaffesump kommer också att stå sig under vintermånaderna eftersom den kan vara riktigt användbar vid rengöring av skorstenen. Det är bara att strö ut den i eldstaden och på så sätt förhindra att det bildas askmoln (kaffesumpen undertrycker askan genom gravitationen, som därmed blir lättare att skopa upp).

Varför är kaffesump så användbart?

Aromatiseringsmedel för julen

Vi hade ingen aning men kaffesump kan också göra en bra service till jul! Vi kan göra ljus av detta mångsidiga ämne. Allt vi behöver är några gamla ljusbitar att slå ihop i en gryta, tändstift och ett glas som vi använder för att blanda det smälta vaxet och kaffesumpen. Resultatet kommer att bli ett ljus som utstrålar behagliga kaffedofter. Detta kommer säkert att öka stämningen på festen.