Lindahls Kvarg Call Me Coffee vilket äventyr i munnen

Lindahls Kvarg Call Me Coffee vilket äventyr i munnen

Ok ibland så släpps det produkter på marknaden som bara är konstiga. Men är de bra eller dåliga i det här fallet med Lindahls Call Me Coffee så är det mer i vilken context man sätter produkten 🙂 Dåliga är den inte och inte speciellt bra men det finns något där som vi gillar med produkten!

Kaffe är en riktigt fin ingrediens i matlagning eller i andra produkter. Däremot så tänker vi direkt på att kvarg och kaffe kanske inte är 100% kärlek. Kvarg är en typ av färskost som är härligt syrlig och innehåller höga halter av protein, kalcium och fosfater. Lindahl är ett bolag som just nu boomar marknaden med dessa kvargproduktet och det finns en hjärna på bolaget som har tänkt hmm om vi lägger ihop boomen på kaffemarknaden och den på kvargmarknaden så bör det bli kärlek och det bästa från alla världar i den lilla plastbehållaren.

Utveckling av kvarg i Sverige på antalet sökningar på Google.se över åren
googletrends-kvarg

Så dags att öpnna förpackningen och vi möts av en syrlig typ av kaffedoft. Svag sådan och det blir mer intressant när vi stoppar Call me Coffee i munnen. Det finns absolut något där när man mixar syra med kaffe. Dock så är hela upplevelsen så långt ifrån en bra kaffesmak man kan komma 🙂 Känns syntetisk men vi förstår att det är svårt att framställa något riktigt bra med kaffesmak i världsklass som ska bulkas ut till träningsnarkomaner. Lindahls gör helt rätt i den här typen av produkt eftersom den tar bort den extremt trista smaken av naturlig kvarg. Vi passade på att blanda lite hackad mandel i kaffekvargen och vips så blev det ett gott mellanmål 🙂

Den här kaffeprodukten är så pass intressant att den har gett oss många ideér på vad vi bör testa i köket. Hemmagjord kvargkaffe finns nu på vår lista och vi tror det blir riktigt svårt att framställa det bra även om vi har bra råvaror.