Kaffefestivalen vilken rejäl flopp

Kaffefestivalen vilken rejäl flopp

Ok om man ska anordna en ”festival” så ska det vara intressanta aktiviteter från många olika leverantörer. Tyvärr så får kaffefestivalen bottenbetyg för de missade allt som är en bra festival. Vi är riktigt besvikna av många anledningar.

 

Inititiativet för en kaffefestival är bra men…

Sverige behöver alla möjliga evenemang för att börja förstå riktigt bra kaffe, för det är stor skillnad! Kaffe är en dryck där man kan direkt som amatör känna stor smakskillnad mellan olika sorter och metoder och enkelt att börja bli bättre på snabbt. Kaffe är en så stor del av vår kultur och det boomar än mer så en kaffefestival är nödvändig anser vi för att vi Svenskar ska bli bättre kaffedrickare. Det har även att göra med att börja få upp farten på de 4 stora leverantörerna i Sverige precis som Marabou effekt när de kom med sin premiumdel som alla hade råd med och som smakar riktigt bra.

Vilka står bakom kaffefestivalen?

Såklart vi skulle ha läst på lite mer om vad som är vad på kaffefestivalen…för bilden går helt plötsligt upp varför det var så damn dåligt! Kaffefestivalen är ett tight samarbete mellan Södra Teatern och kafferosteriet Johan & Nyström. DEt är sjukt trist att helt plötsligt så ska ett kaffebolag ta en monopolställning. Den där bittra eftersmaken av profit finns i varje droppe.

Snålaste utbudet av kaffe

Precis eftersom det är Johan & Nyström som står för kaffet så finns inget annat. Helt otroligt att det de andra rosterierna inte finns med så man kan botanisera i floran av fantastiska kaffeblandningar och metoder. En av de roligaste sakerna som kaffe Danne blev utsatt för var vid inträdet. Där stod Johan & Nyström och serverad espresso. Problemet var bara att kaffe Danne fick en gammal kopp espresso. Danne tittade på de två amatörerna och slängde demonstrativt ut kaffet i soptunnan. Att man som varumärke vågar göra så.

Bra information om egna kaffesorter

Eftersom kaffefestivalen saknade andra kaffebolag så blev det till att prova de olika blandningarna från Johan & Nystöm. Visst var de goda, ingen tvivel om saken! Knappt någon bitterhet i de ljusaste blandningarna, dock fanns det en sort som var fantastisk god och det var El Salvador Menendez. Tummarna upp!

Profit, profit och åter profit…

Vi betalade 100 kr per person och med tanke på att hela kaffefestivalen var en orgie av att fokusera på två varumärken så var det en banditpeng som vi aldrig mer kommer betala. Vi kände oss extremt lurade! Moccamaster gör ok maskiner men långt ifrån de bästa ändå ska de stå och ta en så stor plats på mässan. Johan och Nyström hade det enda kaffet man kunde prova vilket bara är en besvikelse (inte smakmässigt utan bristen på utbud). 100 kr för att bli indragen i en marknadsföringsorgie från dessa två utan dess like…sjukt trist!

Vi orkade inte stanna kvar för att se mer på kaffefestivalen

Efter den bittra smaken vi fick från början så kollade vi programmet men bestämde oss att 2 timmar fick vara nog pga av det för enkelspåriga läget. Vi hoppas kaffefestivalen antingen blir 100 resor bättre eller att den inte går av stapeln nästa år!