Hur många kalorier innehåller kaffe?

Hur många kalorier innehåller kaffe?

För de flesta människor är det viktigt att vara hälsosam, men du vill ändå se till att du kan njuta av dina favoritdrycker. Sockerhaltiga energidrycker eller kaffe med mycket socker kan till exempel vara något du försöker undvika. Men för de flesta människor kan en boost av koffein behövas, särskilt på morgnarna när du behöver något extra för att få upp dig och komma igång.

Koffein har länge setts som ett hälsosamt alternativ om du vill få en snabb energikick. Men finns det kalorier i kaffe och i så fall, hur många kalorier innehåller kaffe? Är kaffe något man ska undvika att dricka om man vill minska sitt kaloriintag, eller är det en idealisk dryck för dem som vill vara i kaloriunderskott eller minska antalet kalorier som de konsumerar?

Hur många kalorier innehåller kaffe?

Hur många kalorier innehåller kaffe?

De goda nyheterna är att svart kaffe som espresso, filterkaffe eller till och med snabbkaffe för det mesta inte brukar innehålla många kalorier. Om du dricker ditt kaffe svart och undrar hur många kalorier en kopp kaffe har, kommer du att bli glad att höra att svaret är väldigt få. Å andra sidan kan tillsättandet av andra ingredienser till kaffet ha en inverkan på antalet kalorier som ingår i drycken.

Kalorier i sött kaffe

Sötningsmedel kan tillsättas i kaffe på flera olika sätt. Pulversötningsmedel som kommer i paket som tillsätts i kaffet används ofta som ett alternativ till socker och kan vara ett idealiskt alternativ om du vill minska ditt kaloriintag. Jämfört med 1 tesked sockerkalorier, vilket är ganska mycket, innehåller ett paket sötningsmedel i allmänhet cirka två till fyra kalorier. Du kan även lägga till kalorifri sötningsmedel i ditt kaffe.

Socker i kaffe

Är det kalorier i kaffe? Sanningen är att ju mer socker du tillsätter till ditt kaffe, desto fler kalorier innehåller det. Om du har en sötsugare kan det vara något som du gör regelbundet om du lägger en tesked socker i din dryck. Även om socker inte nödvändigtvis är dåligt med måtta kan kalorierna sakta börja räknas upp beroende på hur många koppar kaffe du dricker per dag. En tesked brunt eller vitt socker innehåller cirka sexton kalorier per tesked.

Hur många kalorier innehåller kaffe?

Honung till kaffe

Honung är ett hälsosammare alternativ att överväga när man sötar kaffe och andra drycker. Precis som socker är det naturligt förekommande, men inte lika dåligt för hälsan. Det är ett bättre alternativ om du försöker gå ner i vikt eftersom det är mycket lättare för våra magar att bryta ner jämfört med vanligt socker. När det mäts korrekt innehåller en matsked honung cirka 64 kalorier. Även om den inte är särskilt kalorifattig innehåller honung ett stort antal antioxidanter och vitaminer som är bra för kroppen. Och mindre honung i ditt kaffe har samma sötande effekt som socker.

Hur du minskar antalet kalorier i ditt kaffe

Har vanligt kaffe kalorier? Svaret är visserligen ja, men den goda nyheten är att om du inte tillsätter en massa olika ingredienser till ditt kaffe är kaloriinnehållet mycket lågt. Men om du just har fått reda på att din favoritkaffe är ganska kaloririkt är det troligt att du letar efter ett hälsosammare, kalorifattigare alternativ. Den goda nyheten är att det finns många saker du kan göra för att få i dig färre kalorier från kaffe. Att dricka vanligt svart kaffe är det bästa sättet att få den energiboost du behöver utan att konsumera så många kalorier, men svart kaffe är inte för alla.

För det första kan du prova skummjölk eller fettsnål mjölk i stället om du använder mjölk i ditt kaffe. Det kan ta lite tid att vänja sig vid smaken, men om du använder växtbaserad mjölk som kokosmjölk eller mandelmjölk, som har ännu färre kalorier jämfört med mjölk från mejerier, kan du också minska på dina utgifter ännu mer. Du kan också tillsätta lite vatten i stället för mjölk för att späda ut smaken om du inte gillar starkt, vanligt svart kaffe.

För dem som föredrar en söt kopp kaffe kan du byta till fettsnåla gräddfiler och sötningsmedel i stället för att använda traditionellt socker. Idag finns det massor av olika kalorisnåla och diet-smakalternativ tillgängliga för dem som vill ha en söt kopp kaffe samtidigt som de drar ner på kalorierna. Eller använd honung i stället för socker i ditt kaffe eftersom det är lättare att smälta, innehåller fler vitaminer och antioxidanter och du behöver inte använda lika mycket av det i din dryck för att få samma sötningseffekt.

När du köper kaffe ute är det en bra idé att undvika kaloririka smaker som karamell och mokka. Många kaféer erbjuder sockerfria smaksyror som är värda att välja istället för den vanliga sorten för att få den smak du vill ha i ditt kaffe till en mycket lägre kalorikostnad. Slutligen är det ett bra val att göra ditt kaffe hemma oftare eftersom du är mindre benägen att bli frestad jämfört med när du står inför en meny med läckra men kaloririka drycker på ditt lokala kafé. Podkaffemaskiner är ett utmärkt alternativ för att göra kaffe av kafébutikskvalitet hemma som du kan njuta av samtidigt som du håller koll på ditt kaloriintag.

Hur många kalorier innehåller kaffe?

Har svart kaffe kalorier?

Det finns kalorier i svart kaffe, men det är inte tillräckligt för att de flesta ska vara oroliga. I allmänhet innehåller en kopp svart kaffe noll fett och cirka fem kalorier. Detta gör det till en idealisk dryck att överväga om du håller koll på ditt kaloriintag, men var försiktig om du tillsätter något till kaffet eftersom det kan få kaloriräkningen att hoppa rejält.

Hur är det med kaffe med grädde?

Om du tar grädde i ditt kaffe kommer en vanlig kopp kaffe med grädde att lägga till cirka 120 kalorier till drycken. Totalt sett kommer drycken nu att innehålla cirka 125 kalorier – detta är innan socker, sötningsmedel eller aromer har lagts till. Att tillsätta mjölk till kaffet i stället för grädde är ett bra alternativ för ett mindre kaloririkt val.

Är det kalorier i smaksatt kaffe?

Jämfört med vanliga kaffebönor kommer du att bli glad att höra att smaksatta kaffebönor som har oljor och estrar tillsatta för att ge smak efter rostningen inte innehåller några extra kalorier jämfört med vanligt kaffe. Så om du använder smaksatta kaffebönor eller smaksatt snabbkaffe kan du vanligtvis förvänta dig att det har ungefär samma kalorivärde. Men om du smaksätter ditt kaffe med en sockerbaserad sirap ökar kaloriinnehållet betydligt.

Hur många kalorier innehåller kaffe?

Har iskaffe kalorier?

Eiskaffe är en populär sommardryck som består av kaffe som bryggs med varmt vatten innan det kyls ner och sedan serveras över is. När det serveras svart med kallt vatten är iskaffe samma sak som varmt svart kaffe, med cirka fem kalorier per kopp, även om detta kan variera beroende på hur mycket kaffe som används i bryggningsprocessen. Betydligt fler kalorier tillförs drycken om fetter som mjölk eller gräddfil, socker eller sirap tillsätts till kaffet.

Kan kaffe hjälpa dig att bränna kalorier?

När du dricker svart kaffe kan det faktiskt hjälpa dig att bränna kalorier snabbare, eftersom koffeininnehållet i kaffe kan öka din metaboliska vila (RMR). Koffeinet som finns i kaffe stimulerar förbränningen av lagrat fett i kroppen och har visat sig öka fettförbränningen med nästan 30 % hos magra personer och 10 % hos överviktiga personer.

Hur många kalorier innehåller kaffe?

Slutsats om kalorier och kaffe

Om du vill hålla koll på hur många kalorier du äter är det bästa sättet att minska ditt kaloriintag att dra ner på söta drycker. De flesta människor gillar att ta en kopp kaffe på morgonen eller när de behöver en uppiggare, och den goda nyheten är att svart kaffe är ett säkert och kalorisnålt val för din kost. Det är dock viktigt att vara försiktig om du vill tillsätta mjölk, gräddfil eller sockerhaltig sirap till kaffet, eftersom dessa tillsatser kan innehålla mycket mer kalorier än själva kaffet och ofta utgör den största delen av kaloriinnehållet i populära kaffedrycker som latte och cappuccino. Den goda nyheten är att om du gillar sött kaffe finns det flera alternativ att överväga som är mindre kaloririka, t.ex. att tillsätta skummjölk eller växtbaserad mjölk i stället för helmjölk till kaffet, att använda sockerfria siraps för att smaksätta, att välja smaksatta kaffebönor eller att använda honung i stället för socker för att ge kaffet den söta kicken utan att det har samma inverkan på hälsan som socker.

Om du vill minska ditt kaloriintag kan du fortfarande njuta av att dricka kaffe.