Vattenkvalité viktigt för kaffebryggning

Vattenkvalité viktigt för kaffebryggning

Vattenkvaliteten är en viktig faktor vid kaffebryggning. Det räcker kanske inte att vara uppmärksam på nymalet kaffe av hög kvalitet och en bra kaffemaskin.

Därför bör vi också vara medvetna om möjligheterna.

Kranvatten för kaffebryggning

Om du har tur är ditt kranvatten av tillräcklig kvalitet för kaffebryggning. Vi kan få information om konsistensen hos vårt dricksvatten på tjänsteleverantörens webbplats, medan vattenhårdheten kan kontrolleras med hemtester som går att beställa på nätet.

Vattenkvalité viktigt för kaffebryggning

Vatten på flaska

Flaskvatten kan också användas för kaffebryggning, men om vi bestämmer oss för det bör vi kontrollera vattnets mineralinnehåll, för på så sätt kan vi minska kalkbildningen, och de lösta mineralerna kan påverka kaffets smak, så du kan lätt få en trevligare smakupplevelse med ett flaskvatten.

Behandling av hushållsvatten

Det finns många möjligheter till vattenrening i hemmet, vi kan använda utrustning av olika storlekar och konfigurationer för detta ändamål. Den enklaste är förmodligen vattenrenaren som filtrerar bort föroreningar och klor. Enligt användarna är kaffe gjort på filtrerat vatten mycket bättre än kaffe gjort på kranvatten.