Snowcat Coffee Stout

Snowcat Coffee Stout

Snowcat Coffee Stout är en öl med kaffesmak, visst det kanske låter konstigt och visst är den konstig att dricka. Vi testar och bedömer..

Att dricka öl med kaffesmak är nog för oss i Norden ett ganska djärvt äventyr med tanke på vår öl och kaffekultur som varit stel med relativt litet utbud. Tills för några år sedan då bägge kategorierna fullständigt exploderade med nya smaker.

Så efter att ha varit på systembolaget och fått upp ögonen för kaffeölen så var det direkt in i kylen för att uppnå en bra temperatur. Nu får ni blunda och tänka er att ni blandar någon typ av mellanklassöl, med iskaffe och tar texturen från en Guinness. Yes om det redan nu känns konstigt så bör ni smaka ölen.

För visst finns det kaffesmak i den! Dock blir det en konstig upplevelse när man blandar öl och kaffe i samma burk. Vi hade svårt att bestämma om det är en sån där finurlig liten festöl bara för att prova. Själva kaffesmaken är ganska bränd och de andra smakerna är ganska intetsägande vilket gör att den blir blaskig i smaken. Ttexturen på Snowcat Coffee Stout är rik och krämig. Här skulle nog många ölfantaster reagera men på något sätt passade ”stout” texturen bra ihop med kaffesmaken.