Starkt kaffe som du inte kände till

Starkt kaffe som du inte kände till

Det finns även mindre kända kaffespecialiteter. En genomsnittlig konsument tänker på triangeln espresso, cappuccino och latte, men i själva verket finns det fler alternativ att välja på. Själva espresson har många olika varianter. Brasilianare dricker kaffe med lime, medan amerikaner ibland lägger en extra dos espresso i det bryggda kaffet. Ungrare aromatiserar den svarta drycken med socker och kaffe. Hur som helst kan dessa drycker besvära vårt hjärta och vår mage, så vi mår bättre om vi inte konsumerar för mycket.

Starkt kaffe som du inte kände till

Red eye för de som vill hålla sig vakna

Red eye är resultatet av att blanda något bryggt kaffe med en dos espresso. Enligt legenden kallas den för red eye eftersom den behövs när någons ögon är röda efter att ha vakat hela natten. Den kan tyckas likna Doppio, men Doppio består av två espresso (doppio betyder dubbel på italienska). Denna etikett hänvisar till både det använda kaffet och mängden vatten.

Black Eye en riktigt stark rackare

Black Eye är nästan samma sak som Red eye, men här sätter vi två doser espresso på en kopp bryggkaffe. Och i det här fallet finns det ingen koppling mellan konsumentens ögonfärg och namnet. Faktum är att etiketten ”Black eye” har sitt ursprung i den svarta oskärpa som kommer upp på kaffets yta i det ögonblick som interfusionen sker.

Green Eye den starkaste av de alla

Detta är den starkaste medlemmen i triaden, även om namnet kan antyda något annat. Här lägger vi tre doser espresso i kaffet. Detta uppfanns egentligen för dem som tål väl kaffe. Idén kommer från USA och majoriteten av dess fanbase finns också där.

Starkt kaffe som du inte kände till

Guillermo – prova den här ovanliga styrkedroppen

Guillermo har också en mycket stark stimulerande effekt. Tillagningen ser ut så här: vi lägger en limeskiva i botten av koppen, sedan brygger vi kaffet över den. En del kanske tycker att detta är en konstig metod, men den är vanlig bland brasilianare. Kaffegourmander skulle gärna dricka det, men personer med känslig mage bör vara försiktiga (lime och kaffe tillsammans är särskilt surgörande).

Dessa drycker bör konsumeras måttligt eftersom de är fulla av koffein. Människokroppen kan bearbeta 3-400 mg koffein varje dag, vilket innebär 3-4 koppar. Denna mängd motsvarar 2 koppar Red och Black Eye och en kopp Green Eye, som är den starkaste. Testa bara dessa efter en hård dags natt och det kan komma att bli en trevlig överraskning.